Overzicht Dossiers

Laatste Nieuws

  • De schaduw van Wu Manchu Hij was al aangekondigd in Eppo 3, maar deze week zie je hem in het echt. Het korte Agent 327 verhaal De schaduw van Wu Manchu door Fred de Heij ...
    Geplaatst 13 feb. 2017 01:44 door walter slimmens
Berichten 1 - 1 van 30 worden weergegeven. Meer bekijken »


01 Dossier Dozijn min Een


11 korte verhalen. A: Bescherm Poodles B: Opdracht van  minister  Buitengewone Zaken. C: Microfilm generaal Ofdheze brengen.  D: Contant met Buitenlandse Agent. E: Nieuw Gadget. F: Microfilm overhandigen. G: Radio Harmonica een spionagenest! H: Robot 327. I: Patatje halen J: Microfilm overhandigen L: Dagje vrij

Meer over dossier Dozijn min 1


04 Dossier Leeuwenkuil

Een foto van Kolonel Brauer brengt De Chef en Agent 327 even terug in het verleden van de tweede wereld oorlog. Kolonel Brauer weet van een geheim wapen en verschillende geheime diensten volgen Kolonel Brauer. Uiteindelijk leidt Kolonel Brauer alle geheime diensten naar een oude ondergrondse bunker.

Meer over dossier Leeuwenkuil

Dossier Leeuwenkuil kopen


07 Dossier Zevenslaper

Agent 327 en Olga komen niet terug na hun avontuur in Zondagskind. Na een laatste zoekpoging wordt alle hoop opgegeven, omdat de brandstof op moet zijn en ze geen voedsel en drinken bij zich hadden. 327 en Olga zijn echter nog springlevend en na een noodlanding op de zeespiegel geland.


Meer over dossier Zevenslaper
10 Drie avonturen

Drie verhalen. Waar twee ruilen: Agent 327 moet inbreken in het witte huis om een schilderij te rulen. Rookbom: Agent 327 moet de SIA helpen een sigaret met een microfilm het land uit te smokkelen. De rest van de wereld min een: De belastingdienst wil graag de geheime bankrekeningnummers hebben.

Meer over dossier Drie Avonturen

Dossier Drie avonturen kopen13 Pad v/d schildpad & De Zwarte Doos

Bij het uittesten van een spionage programma komt Agent 525 op camerabeelden uit Diergaarde Blijdorp Boris Kloris tegen. Daarom wordt Agent 327 er per direct heen gestuurd. Omdat 525 het te druk heeft met het testen moet hij Olga Lawina om assistentie vragen. Aangekomen in de Diergaarde ontdekken ze een vreemd spoor in het Oceanium. Er ligt een rampo-mes op de bodem van één van de bassins! Omdat Boris Kloris wellicht nog terug zal komen, gaan IJzerbroot en Olga 's nachts op onderzoek uit. Het blijkt dat Boris en zijn handlangers achter een stokoude schildpad aanzitten.

De zwarte doos: Agent 327 wordt beticht van verraad. Maar dat is door Paul Poendrop gearrangeerd. 327 moet zijn onschuld bewijzen en komt in aanraking met Dr Maybe en belandt hij letterlijk in de TV.

Agent 327 als SM Slaaf, als Zwarte Piet
Agent 327, Willemse, Chef, Sorge, Betsy, Barend, Olga Lawina, Boris Kloris, Poendrop, Fi-Doh, Dr Maybe


16 De wet van alles

De wereld lijkt te vergaan. Het blijkt dat de hele sterrenstelsel echter kan vergaan. De enige die dit kan tegenhouden is Agent 327. Daarom wordt Agent 327 door de Zevenslaper opgehaald om samen met Olga Lawina en Ahasveros het mysterie op te lossen. Samen reizen ze gigantische afstanden om het op te gaan nemen tegen Negendoder.

Agent 327 als pakket
Agent 327, Willemse, Chef, Sorge, Betsy, Barend, Olga Lawina, Ahasveros, de zevenslaper, de negendoder.

Dossier De wet van alles kopen
19 De vlucht van vroeger

Agent 327 en de Chef spitten in de oude archieven en komen zo op "De vlucht van vroeger". Dat gaat terug tot in de oorlog, toen de jonge Hendrik IJzerbroot via het verzet de Chef al ontmoette. Het begint echter eigenlijk al in 1941, wanneer Rudolph Hess naar Engeland wil vliegen. Daarbij had hij stiekem "iets" meegenomen. Om verwarring te zaaien stuurt Hitler 11 dubbelgangers achter hem aan. 9 halen het echter niet, eentje is eigenlijk joods en vlucht naar Portugal, en de elfde bereikt Engeland om gevangen genomen te worden en in 1987 te sterven in de Spandaugevangenis. Wat niemand weet is dat de echte Hess onderweg in aanvaring met een Brits vliegtuig in de Noordzee verdween.

Agent 327 als verkoper van gezondheidskussens
Agent 327, Willemse, Chef, Betsy, Emiel, Dritta Reich, Olga Lawina, Barend

Dossier Vlucht van vroeger kopen

?? De Daddy Vinci-code

Op een zijspoor gezet.

02 Dossier Dozijn min Twee


10 korte verhalen: K1:  president van Brazuela. K2: president van Brazuela.  M: Agent James NulNul. N: geheime zendapparatuur. O: geheime satelliet.  P: Agent 327 ontvoerd.  Q: rekensommetje. R: raketbrandstof. S: De chef ontvoerd. T: Olympische vlam.
Meer over dossier Dozijn min 2


05 Heksenkring &  Onderwater

Heksenkring:
Barend wordt ontvoerd om opgeofferd te worden door magiers. Agent 327 moet barend zoeken en komt in een avontuur terecht dat al in 1941 begint.
Onderwater: Het vliegdekschip Carlos Portero ligt in de haven en krijgt wapens aan boord gesmokkeld door Boris Kloris.Meer over Heksenkring & Onderwater

Dossier Heksenkring & Onderwater kopen


08 Dossier Nachtwacht

De Nachtwacht blijkt gestolen te zijn, terwijl daar nu juist de staatsgeheimen achter waren verborgen. Daarop moeten Agent 327 en Barend op zoek gaan, maar Barend wordt tijdens de speurtocht ontvoerd. Verder zoekend komt Agent 327 op het spoor van Jan Tromp en Boris Kloris, en uiteindelijk ook op het spoor van Paul Poendrop.

Meer over dossier Nachtwacht

Dossier Nachtwacht kopen


11 De ogen Wu Manchu &  Schorsing

Nachtelijke wandelaars worden aangetroffen in overspannen toestand, en kunnen nog slechts één zin uitbrengen: "DE OGEN VAN WU MANCHU!!" 327 gaat op onderzoek uit en komt er achter dat Wu Manchu toch nog leeft en de macht in Nederland wil overnemen. Zal het lukken dit plan te verijdelen?


Meer over Ogen van Wumanch / Schorsing
14 Cacoine en Commando's

Algemeen bekend is dat de algemeen onbekende voormalige Nederlands kolonie Marihuwijne de enige vindplaats ter wereld is van de fossiele mest van de prehistoische paradijsvogel - in vermalen vorm: Cacoine. samen met de Zakkestaanse mafia hebben de uit kwaite verdreven dictator Doctor Papa en Velhebber Keessie Kabouterse de exploitatie van deze drug ter hand genomen. tot groot genoegen van de Amerikaanse DDT, die er eerder vergeefs commando's op afstuurde. Nu is het de beurt aan Neerlands beste geheime wapen, de zojuist wegbezuinigde Hendrik Ijzerbroot om bijgestaan door Olga Lawina order op zaken te stellen.
Agent 327 als hoertje
Agent 327, Willemse, Betsy, Agent 525, Barend, de Chef, Agent Slarottimof, Agent Witloff, Doctor Papa, Prof Vonvonderstein, Novembriana, Kabouterse, Olga Lawina, Dommando

Dossier Cacoine en Commando's op Bol.com


17 Hotel New York

Omdat heel Amsterdam niks anders lijkt te doen dan (flauwe) moppen tappen, besluit Agent 327 een dagje ADV te nemen. Hij gaat, nostalgisch als hij is, rondstruinen door zijn geboortestad Rotterdam¹. Hij komt daarbij Olga Lawina toevallig tegen, die voor haar werk in Rotterdam is, in Hotel New York. Agent 327 gaat naar de kapper, maar als Olga hem daar enige minuten later probeert te zoeken blijkt hij verdwenen... Wat is er gebeurd? Ondertussen bevrijdt Dritta Reich en Kolonel Bauer en dei komen ook naar rotterdam en tot overmaat van ramp, toont een derde bekende (Wumanchu) Agent 327 haar wrede gezicht.
Agent 327 als clown
Agent 327, Willemse, Chef, Sorge, Betsy, Barend, Olga Lawina, kolonel Bauer, Dritta Reich, Wumanchu.

Dossier Hotel New York op Bol.com


Dossier Giroblauw

Agent 327 - Dossier Giroblauw
Agent 327 is vermomd als scholier en is met een blauw koffertje op weg naar het hoofdkwartier. In het koffertje zouden staatsgeheimen zitten. Boris Kloris probeert de geheimen te stelen. Eerst met behulp van een helikopter, daarna via een motorrijder. Deze pogingen worden verijdeld.

Meer over dossier Giroblauw


Het Oranje Complot

Nog niet verschenen.

Een ruim twee eeuwen geleden zoekgeraakte brief van stadhouderlijke hand dreigt de oranje-familie van nu ernstig in diskrediet te brengen. De Chef is in alle staten. Het is aan Agent 327 en Olga om het allerergste te voorkomen en de brief te pakken te krijgen. Er is echter een probleem: de brief, ligt op de bodem van de Noordzee, verborgen in de ingewanden van het linieschip De Delft. Een speurtocht in heden en verleden moet het document boven water brengen om te verhinderen dat ons vaderland met man en muis in vreemde handen valt.03 Dossier Stemkwadrater

Agent 327 is op vakantie in de Riviera. Ondertussen heeft doktor Maybe een nieuwe telescoop in werking gebracht die heel erg kan inzoomen op wat er op de aarde gebeurt. Agent 327 wordt tijdens zijn vakantie belaagd en vervolgens vervroegd teruggeroepen naar de BVD om incidenten op een nederlands schip te onderzoeken. Maria Brallas wordt ontvoerd.

Meer over dossier Stemkwadrater


06 Dossier Zondagskind

Fransiscus Tietjerkstra- deel, een wereldzeiler, is gegijzeld door Doctor Papa, de dictator van Kwaïti. Binnen een week dient de losprijs, een scheepslading wapens, betaald te worden. Agent 327 moet proberen om Tietjerkstradeel te bevrijden, met hulp van de Zwitserse geheim agente Olga Lawina. 


Meer over dossier Zondagskind
09 De Gesel van Rotterdam

Dhr. Baay, directeur van de oliemaat-schappij Sell verdwijnt, en Olga Lawina gaat met Agent 327 op onderzoek uit.
Dit onderzoek leidt uiteindelijk naar Wu Manchu, die iets van plan is. Het plan wordt verijdeld maar zowel Olga als Wu Manchu verdwijnen, doordat het hoofdkwartier van Wu Manchu wordt opgebalzen.

Meer over dossier De Gesel van Rotterdam
12 De vergeten bom

Na het einde van de Koude Oorlog werd niet alleen de dienstplicht afgeschaft, maar werd de Geheime Dienst ook wegbezuinigd. Henrik IJzerbroot vervuld sindsdien een baan als limousine-chauffeur. Tot Olga Lawina onverwachts voor zijn neus staat. Bij de eeuwwisseling zijn alle hoofden van de Geheime Diensten bij elkaar gekomen...en ontvoerd! Behalve de Chef, die al voortijdig spoorloos was. Om uit te zoeken wat er gebeurd is mag de Geheime Dienst weer uit de mottenballen, dus gaan IJzerbroot (die zich weer Agent 327 mag noemen) en Olga op zoek naar de Chef, die ze als zwerver in een vuilcontainer vinden. Maar dan verdwijnt de Chef plotseling ook! Sporen wijzen erop dat de Chef is ontvoerd naar de voormalige Sovjetrepubliek Zakkestan, waar de maffia heerst.
Agent 327, Olga Lawina, Barend, Chef, Willemse, Betsy, Sorge,Kolonel Promiskuva, Prof Vonvonderstein, Sorge.

Dossier De vergeten bom op Bol.com


15 De Golem van Antwerpen

Niet alleen is Agent 327 bij deze gelegenheid gedwongen een possje in de aap te logeren, het gevolg is dat hem een belangrijke opdracht wordt toebedeeld. Als begeleider van de vrouwtjesgorilla Lara riest hij af naar de sinjorenstad. daar, in de Antwerpse Zoo, dient Lara het kroost te bezorgen van de wat ingedutte mannetjesgorilla Amedee. Toevallig - of zit het zoch anders? - geraakt Agent 327 in dit centrum van de werelddiamanthandel op het spoor van de grootste diamantroof aller tijden. Gelukkig arriveert ook Olga Lawina terplekke, maar of Agent 327 daar zo blij mee moet zijn ...
Agent 327 met een gigantisch bos bloemen achtervolgd door veel bijen.
Agent 327, Willemse, Betsy, barend, Agent 525, De chef, Olga Lawina, Detective Zwam, Zamba de Leeuwenkoning, Kolonel Promiskuva
18 Het oor Van Gogh

Op een pas ontdekt schilderij van Van Gogh blijkt een mobieltje te staan. Maar volgens alle tests is het schilderij echt, inclusief het mobieltje. Enig onderzoek met behulp van het Van Gogh Museum haalt niets uit. Hierop vertrekken Agent 327 en Olga Lawina zonder enig plan naar Zuid-Frankrijk waar ze vanzelf in de zaak verder glijden. Ze ontdekken een eiland waar Arles is nagebouwd, met figuranten en al, en waar zelfs een kloon van Van Gogh blijkt te wonen! Welk (steenrijk) brein zit hier achter?


Het album "Het oor van Gogh" kopen


Dossier Minimum Bug

Het kleinste stripboekje ter wereld (2,6 x 3,7 cm), een uitgave van stripspeciaalzaak Sjors.
Het verhaal(tje) gaat over Agent 327 die te maken krijgt met een speciaal apparaat: de Minimium Bug. Het apparaat is in een Goelag-kamp in Zakkestan uitgevonden door Professor von Vonvonderstein. Je kunt er voorwerpen mee vergroten of verkleinen. Het geval zorgt echter voor een hoop ellendige rompslomp.


Dossier alleen vermeld in verhalen

De volgende dossiers zijn alleen genoemd in de bovengenoemde verhalen. Er zijn nooit echte verhalen van geschreveven:
  • Stakkers van de Zeven provincien
  • Mislukte staatsgreep van 1948
  • Nakamoera Affaire
  • Dossier Waar twee ruilen