07 Dossier Zevenslaper

Het verhaal start met De Chef die naar de tv aan het kijken is waar een discussie gaande is over de Bermudadriehoek. De discussie komt nogal onzinnig over en dan krijgt de Chef een telefoontje. Carl Sorg (Agent 525) belt vanuit Curacao dat Agent 327 nog steeds niet terug is gekomen. Ondertussen raakt het vliegtuig, waarop Agent 327 en Olga Lawina gevlucht waren (zie album Dossier Zondagskind).

De apparatuur doet het niet meer en ze moeten op zee landen omdat de benzine op is. 327 en Olga gaan ervan uit dat er wel een zoekactie gestart zal worden en dat ze dan gevonden worden. De Chef zet inderdaad een zoekactie op touw, maar na een paar pogingen wordt de hoop opgegeven. Na 2 dagen worden 327 en Olga wel wanhopig. Op onverklaarbare wijze krijgt het vliegtuig vaart en wordt het door een onzichtbare kracht ergens naar toe getrokken. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vissen en ze vangen een coelacanth (Latimeria Chalumnae): Een vis die allang uitgestorven hoort te zijn.

De volgende ochtend zien ze dat ze aangekomen zijn in de Sargassozee en doemt voor hun ogen een enorm scheepskerkhof op. Alle vliegtuigen en schepen die al eeuwenlang verdwenen zijn in de Bermudadriehoek.

Agent 327: Dossier Zevenslaper
Agent 327 dossier Zevenslaper

Daar aangekomen gaan 327 en Olga op onderzoek uit en komen ze in contact met de Neanderthaler Ahasveros (die uitstekend Nederlands kan zingen) en die op dat moment aan het vissen is. Ahasveros jaat 327 op en zorgt dat 327 in het water valt waar hij dreigt te verdrinken. 327 ziet een piramide van licht en een Plesiosaurus, waarna 327 "buiten bewustzijn" is.

Olga probeert de aapmens neer te schieten maar deze legt haar uit dat vuurwapens hier niet werken en wordt gevangen door Ahasveros (Aaahsvrôos) die verliefd lijkt op Olga.

In een soort trance komen allerlei herinneringen uit het verleden naar voren. Ahasveros brengt Olga naar zijn kajuit, maar wordt ondertussen door twee individuen gevolgd. Daar geeft hij aan dat hij tien miljoen jaar oud is. Wanneer 327 ontwaakt, merkt hij dat hij zich op paaseiland bevindt, waar één van de paasreuzen tot leven komt (vanuit de grond).

Intussen heeft Ahasveros aan Olga verteld wie hij is en dat hij in de Bermudadriehoek niet ouder wordt en eten en drinken niet vergaat. De twee individuen die Ahasveros volgend blijken Agent Mata Hair (CIA) en haar piloot Roger Andout te zijn. Zij proberen Ahasveros te overmeesteren en dat lijkt aanvankelijk te lukken. Ahasveros is even uit beeld en Olga legt alles uit aan Hair en Andout. Dan verschijnt 327 ook weer via een mysterieuze kast ten tonele. Dan blijkt Ahasveros niet uitgeschakeld te zijn. Hair, Olga, 327 en Ahasveros gaan op onderzoek uit (de piloot blijft achter).

Ze komen uit in een vreemde kamer waar ze een "kabouter" tegenkomen. Deze blijkt niet alleen te zijn en het is een volkje dat werkt voor de "Zevenslaper". Deze kabouters hebben een vreemde hoed op en als 327 die opzet, dan ziet hij alles heel duidelijk (het wordt hem als het ware uitgelegd). Het viertal wordt opgesloten, maar ondertussen legt 327 alles uit.

Een miljard jaar geleden is er een ruimteschip op aarde beland. Dit was om grondstoffen te krijgen en het zware werk werd gedaan door de "mensen" van paaseiland en het kleine volkje (de zogenaamde kabouters). Maar door een probleem kon het schip niet meer opstijgen door een computer storing. De enige manier om het weer werkend krijgen is door een volk te laten ontwikkelen die kan helpen. Om dat te doen worden er door de zevenslaper experimenten ontwikkeld, wat de geschiedenis van de aarde kenmerkt. In de tussentijd slaapt de Zevenslaper. Hij kan in totaal maar zeven keer slapen en als dat gebeurt is, moet hij wakker blijven (en dat is een lange tijd als een volk zich moet ontwikkelen). De verschillende experimenten komen langs:

  • dinosauriërs die ontstaan, maar die niet slim genoeg zijn. dat experiment wordt gestaakt/gewijzigd, waardoor ze uitsterven

  • er wordt alleen doorgegaan met zoogdieren, echter de cro-magnon mens legde het loodje ten faveure van de Neanderthaler.

  • derde keer dat de zevenslaper gewekt wordt is als bij het volk van Atlantis de atoomkracht op hol slaat

Ondertussen is de piloot ook afgedaald en wekt hij per ongeluk de zevenslaper (die aan zijn zevende slaap bezig was). Hij is boos en wil het huidige experiment (de huidige wereld) staken, maar wordt in eerste instatie tegen gehouden door Hair. 327 weet de computer van de Zevenslaper te repareren en in het geheim "tatueert" hij ook palingen met de locatie waar ze zitten.

Omdat de computer weer werkt, vertrekt de piramide van de Zevenslaper. Deze neemt ook gelijk de gehele scheepskerkhof mee. Hij vijftal blijft achter op een onbewoond eiland.

Ondertussen bereikt de "getatueerde" paling de Chef, die graag een broodje paling lust. De Chef merkt de "inscriptie" op en een vliegtuig wordt gestuurd om het vijftal te redden.

Personages (in volgorde van opkomst)

De Chef, Agent 327, Olga Lawina, Agent 525, Willemse, Barend, Betsy, Ahasveros, Mata Hair, De Zevenslaper, Belly en Sugar Scotch Robinson

Vermeldingen van ander dossiers van de BVD

  • Dossier Waar twee ruilen