Dossier Giroblauw

AchtergrondIn 1984 tekende Martin Lodewijk speciaal voor Postgiro/Rijkspostspaarbank een avontuur van Agent 327. De reclamestrip 'Dossier Giroblauw’, waarin agent 327 staatsgeheimen verplaatst in een giroblauwkoffertje, was onderdeel van een folder met aanvraagformulier voor een postgirorekening. De mailing was bedoeld voor eindexamenkandidaten die nog geen girorekening hadden. Bij het openen van een nieuwe rekening kreeg men een zogenaamd giroblauwkoffertje met girokaartenboekje, enveloppen en girobetaalkaarten. Het verhaalAgent 327 is vermomd als scholier en is met een blauw koffertje op weg naar het hoofdkwartier. In het koffertje zouden staatsgeheimen zitten. Boris Kloris probeert de geheimen te stelen.

Agent 327: Dossier Giroblauw - Reclameuitgave

Eerst met behulp van een helikopter, daarna via een motorrijder. Deze pogingen worden verijdeld, maar uiteindelijk krijgt Boris Kloris het koffertje van IJzerbroot toch in handen. De Chef had hier echter al rekening mee gehouden en had Agent 327 als afleiding op pad gestuurd, terwijl Barend de echte geheimen naar kantoor heeft gebracht.

Boris Kloris heeft niet de staatsgeheimen, maar een orgineel Giroblauw koffertje bemachtigd en besluit deze te behouden.

Agent 327 - Giroblauw - strip
  • Personages (in volgorde van opkomst)Agent 327, Boris Kloris, Willemse, Betsy, De Chef en Barend
  • De vermommingenAls een jongere / scholier die een giroblauw rekening heeft afgesloten