De Film

Agent 327 De Film / Movie: Olga Lawina
Agent 327 De Film / Movie:

De animatiestudio van Blender Institute is begonnen met de voorbereidingen om een lange animatie film maken over “Agent 327″, de bekende stripreeks van Martin Lodewijk. Dit werd op 23 april 2015 bekend gemaakt tijdens de presentatie van het 20ste album van Agent 327 “De Daddy Vinci Code”.

Na een heleboel korte films wil de Amsterdam studio voor het eerst een avondvullende animatiefilm maken met behulp van de opensourcesoftware Blender die iedereen gratis kan downloaden. Aan de basis ligt de gelijknamige stripreeks van de Nederlander Martin Lodewijk.

Agent 327: Operation Barbershop werd geregisseerd door Hjalti Hjalmarsson en Colin Levy. De korte film is een proof of concept en dient als een teaser om de stijl, de humor en het beoogde niveau van de avondvullende animatiefilm te demonstreren. Die bevindt zich momenteel nog in de beginfase; het verhaal is in ontwikkeling en er wordt volop gezocht naar voldoende investeerders die de film willen helpen financieren.

Hoofdpersonage van de film is Hendrik IJzerbroot, die onder de codenaam Agent 327 voor de Nederlandse Geheime Dienst werkt. In de onderstaande video volgt hij een spoor dat hem naar een kapperszaak leidt. Wat hij niet weet, is dat zijn aartsvijand, de internationale spion Boris Kloris, hem stiekem op de hielen zit…

Volgens producent Ton Roosendaal is het de bedoeling om een hoogwaardige computeranimatiefilm in Nederland te produceren die een internationaal publiek kan bereiken. Het budget van het Agent 327-avontuur wordt geschat op 14 miljoen euro. Voor de film zouden tachtig animators en ontwikkelaars worden ingezet.

Meer informatie over het project vind je op de website Agent327.com.

Lodewijk werkt momenteel aan een nieuw verhaal voor de film; Dossier Manhattan. Het begint allemaal wanneer een geheimzinnig 17e eeuws document opduikt. Wil Nederland echt New York terug hebben? Agent 327 wordt op een gevaarlijke missie gestuurd die hem naar vele plekken op de wereld brengt.

Agent 327 De Film / Movie:
Agent 327 De Film / Movie: Operation Barbershop
Agent 327 De Film / Movie:
Agent 327 De Film / Movie: Operation Barbershop
Agent 327 De Film / Movie: 327 in gevecht met Boris Kloris