Boeven en scsChurken

Agent 327: Boris Kloris

BORIS KLORIS

Boris Kloris is een beruchte internationale spion die staatsgeheimen aan de hoogste bieder verkoopt. Boris is een van 327's eerste tegenstanders. Nadat het mislukte plan om Agent 327 te ontvoeren, is hij zijn aartsvijand geworden. Kloris is ooit opgeleid aan de militaire academie en is verder bedreven in smokkel en zelfs in het stelen van schilderkunst. Boris is herkenbaar door zijn griezelige beestachtige witte kop, en is een meesterlijk vermommer. Wellicht gebaseerd op Blofeld. Heeft vaak nogal maffe handlangers bij zich: messengooier Alberto del Pirahana, de fluitende chinees Melody.

Agent 327: Dr Maybe

Dr Maybe

Klein Chinees mannetje. Dr. Maybe is een tweelingbroer van Dr. No (die overmeesterd werd door agent 007) en is ook een tweelingbroer van Dr. Yes (die ten onder is gegaan door agent 86).Door de ondergang van zijn twee broers is hij uit op wraak, en Agent 327 lijkt hem de perfecte persoon om wraak op te nemen. Geniaal uitvinder. Maakt IJzerbroot voor het eerst het leven zuur in Dossier I. Doordat Dr. maybe klein van formaat is word hij vaak bijgestaan door grote en sterke lijfwachten en volgelingen zoals Fi-Doh en Jas-Je. Fi-doh is gebaseerd op Oddjob uit James Bond’s Goldfinger.

Agent 327: Prof Von Vonvonderstein

Dr. Prof. Von Vonvonderstein

Een professor in onder andere de rakettechniek. Boosaardige geleerde (Naar de Duitse raketgeleerde Wernher von Braun). Misschien nog groter genie dan Dr. Maybe. Duits geleerde, na de oorlog in Siberië voor de Russen gaan werken. Later in Zakkestan beland. Zijn vaste assistent is dr. Glimmler. Von Vonvonderstein is gepassioneerd door de wetenschap. Zo erg dat hij geen ethische bezwaren meer kent en graag werkt aan wapentuig van de vijand. Werkt in alle onschuld aan ultra-moderne wapens van de vijand, die overigens telkens weer mislukken.

Agent 327: Zamda de leeuwenkoning

Zamba de Leeuwenkoning

De grote: Ook wel bekend als de Leeuwenkoning. Wereldberoemd dierentemmer die in Dossier Leeuwenkuil voor het eerst zijn heil zoekt in de misdaad. Gebruikt z'n stoel als geheim wapen. Duikt in de De golem van Antwerpen weer op als juwelendief.

Agent 327: Wendy Promiskuva

Wendy Promiskuva

In De vergeten bom even corrupte als sexy Zakkestaanse officier en spionne. Hoofd van Number one: Een verbindingsdienst van Militairen en de Mafia die de ministaat Zakkestan onder controle houden. Na mislukte zoektocht naar het geheim van de neutrale bom verbannen naar Antwerpen De golem van Antwerpen.

Agent 327: Dritta Reich

Dritta Reich

Privé-pilote van Adolf Hitler, lid van een organisatie ondergedoken Nazi's ('alte kameraden'). Ze wil niets liever dan wraak nemen op de Geallieerden. Haar handlangers dragen namen van bekende Duitse schrijvers: Goethe en Wittgenstein. Strijdt later in Hotel New York samen met Bauer weer tegen 327.

Agent 327: Kolonel Fritz Bauer

Kolonel Fritz Bauer

Oud leider van de Hitlerjugend. De Duitse Kolonel Bauer is een voormalig krijgsgevangene die ontsnapt is uit Siberië. In de tweede wereldoorlog had hij in het geheim een wapen uitgevonden. De Kolonel is een van de eerste vijanden waarmee Agent 327, toen hij nog student was in de tweede wereldoorlog, mee te maken kreeg. Zijn huidige verblijfplaats is nog onbekend maar het gerucht gaat dat hij weer is opgepakt door Rusische agenten en weer terug is in Siberië. Ontsnapt 25 jaar later om grootse Nazi-projecten nieuw leven in te blazen. Vlucht, via Berlijn, naar Nederland waar hij in de oorlog een geheim wapen heeft verstopt. Kolonel Bauer heeft een Rembrandt laten overschilderen om te bewaren en om deze dan na de oorlog voor goed geld te verkopen. Bauer draagt onder z'n trui altijd een kogelvrij vest. Bauer strijdt later met Dritta Reich in Hotel New York.

Dr. Papa Duivalier agent 327

Dr. Papa Duivalier

Doctor Papa, de Kwaïtiaanse dictator, schurk en gevaarlijke gek, doorkruist het pad van Agent 327 door zijn vriend Franciscus Tietjerksteradeel te ontvoeren in ruil voor een schip vol wapens, om tegen het Kwaïtiaanse revolutionaire leger te vechten. Gebaseerd op Haïtiaans dictator Papa Doc. Duivalier heeft beschikking over een presidentieel garde van niet al te snuggere soldaten: de bonbon macoute. Doctor Papa schrikt niet terug om moordenaars in te huren om een einde te maken aan Agent 327 zijn leven. Roofdieren, zoals haaien en krokodillen, houdt hij om als executiemiddel te gebruiken. Papa heeft een erg opvliegend karakter en wil niets liever dan wraak nemen op Agent 327 voor het laten zinken van het vliegdekschip de Carlo Portero. Later wordt Pappa verdreven van Kwaiti en vlucht naar Marihuwijne en daarna zelfs naar de Seychellen

Agent 327: Novembriana

Novembriana

Superheldin, ontstaan uit een experiment van Dr. Prof. Von Vonvonderstein in Siberië. Sterk en gevaarlijk. Evenbeeld van Oktobriana. Evenbeeld van russische stripheldin Oktobriana en van Olga Lawina. De eerste tegenstandster in 327-serie die Lawina overwint. Werkte tijdens de Koude Oorlog overal ter wereld aan het ondermijnen van het kapitalisme en het vestigen van de communistische heilstaat. Na de val van het communisme is ze voor de regering van haar vaderland Zakkestan gaan werken, en dus voor de Zakse maffia.

Prof vonvonderstein heeft een verkleiningsapparaat ontwikkeld. Een werkster van de russen wordt verkleind, maar bij het vergroten gaat iets verkeerd en Novembriana wordt gecreeerd. Zij wordt de eerst "sovjet superheldin".

Agent 327: Lord Bored-Todaith

Lord Bored-Todaith

Britse lord. Een zwarte magier die wraak neemt op andere engelse magiers in het album dossier heksenkring door een vloek over Engeland uit te spreken (tijdens de tweede wereld oorlog, die tig jaar later slechts door Agent 327 te niet gedaan kan worden. Hij ontvoert Barend in Dossier Heksenkring. Zijn handlangers zijn de twee schurken Black en Decker.

Agent 327: Paul Poendrop

Paul Poendrop

Voormalig schillenboer en nu rijk handelaar in afbraakpandjes en onroerend goed. Getrouwd met Greta (die telkens alle ruimte voor haar hobby's krijgt: puzzelen, toekomst voorspellen). In Dossier Nachtwacht voorzitter van de 'aksiegroep anti-hondenpoep'. Vastgoed miljonair en constant bezig met louche zaakjes. In eerste instantie nog redelijk voorzichtig, later een steeds wreder tegenstander van Agent 327.

Agent 327: De Negendoder

De Negendoder

Is in feite een rode zevenslaper. Heeft op de zwarte en witte zevenslaper na al zijn familie zevenslapers gevangen genomen. Hij is uit op de vernietiging van het heelal in De wet van alles.

Agent 327: Abraham Zondag

Abraham Zondag

Broer van Olga Lawina, tevens genie. In te huren door de hoogste bieder samen met zijn broers Erich Maandag, Anatole Dinsdag, William Woensdag, Igor Donderdag, Harry Vrijdag en Pépé Zaterdag die alle 6 moordmachines met een eigen methode zijn. Na het besluit om van zijn familie een firma te maken, een B.V. voor terreur en spionage, heeft hij een opdracht gekregen van Doctor Papa om Agent 327 te vermoorden. Door een groeistoornis is hij zo klein dat hij in een kinderwagen vervoert moet worden door zijn verpleegster Irma. Hij brengt dan ook de hersenen in zijn bedrijfje, zijn broers zorgen voor spieren en wapens.

Agent 327: Erich Maandag, Anatole Dinsdag, William Woensdag, Igor Donderdag, Harry Vrijdag en Pepe Zaterdag

Familie van Olga

Erich Maandag, Anatole Dinsdag, William Woensdag, Igor Donderdag, Harry Vrijdag en Pepe Zaterdag


  • Erich Maandag: Een Duitser die heel goed om kan gaan met de degen/sabel.

  • Anatole Dinsdag: Een gifmenger

  • William Woensdag: Een Engelsman die mensen kan doden met zijn bolhoed

  • Igor Donderdag: Een Rus die heel handig is met de zweep

  • Harry Vrijdag: Een Texaan die snel is met het pistool.

  • Pepe Zaterdag: Heel snel met het mes

Agent 327: Wu Manchu

Wu Manchu

Onsterfelijke tweelingzuster van de 19e-eeuwse Chinese keizerin Tz'u-Hsi. Geboren rond 1835 en vermoedelijk meer dan 150 jaar oud. Wil de wereld veroveren, te beginnen bij Nederland. Wu manch is de laatste telg uit de Manchu dynastie en is onsterfelijk. Haar zusje, Tz'u-Hsi, liet in haar hebzucht het keizerrijk China ten onder gaan, terwijl Wu Manchu werd opgeleid door de boze machten. Ze zag zichzelf voor de heilige taak geplaatst de klauwen van de Manchu dynastie uit te strekken over de hele wereld. Wu Manchu is een parodie op Fu Manchu en is wellicht de meest serieuze figuur uit de hele reeks van Agent 327, ondanks komische handlangers die voortdurend Mao Zedong citeren en vreemde vallen.

De-drie-van-de-acht

Een onduidelijk wereldwijd netwerk van criminaliteit; in een adem genoemd met de Cosa Nostra. Organisatie die onder andere gebruik maakt van de diensten van Olga Lawina, maar ook van Boris Kloris. Tegenspeler van Wu manchu. Verschijnen in De gesel van Rotterdam, De ogen van Wu Manchu, de schorsing en De golem van Antwerpen