Good Guys

Agent 327: Mata Hair

Mata Hair

Mata Hair kwam in aanraking met Agent 327 in 'waar twee ruilen'. Knappe CIA-agente en de rechterhand van de Amerikaanse president Mannix, met nogal lang haar en een grote bril. Ze vind Agent 327 een schatje. Hoewel ze niet helemaal aan dezelfde kant staat, heeft ze stiekem een oogje op IJzerbroot. Dat is wederzijds, al weten ze het niet van elkaar.Hair heeft een foto naast haar bed staan van IJzerbroot die ze maakte in het Witte Huis waar 327 in waar twee ruilen aan het inbreken was. IJzerbroot heeft een foto van Hair op z'n tv.In Dossier Zondagskind gaat Mata Hair de Nederlandse plannen dwarsbomen om Tietjerksteradeel te bevrijden en dat krijgt een vervolg in Dossier Zevenslaper waar ze met 327 op zoek naar de oorzaak van alle schepen in de Saragossa zee. Verwijzing naar Mata Hari. Terwijl ze bezig was met deze missie raakte ze vermist, de laatste keer dat er iets van haar was vernomen was aan de rand van de Bermuda driehoek?!

Agent 327: Franciscus Tietjerkstradeel

Franciscus Tietjerkstradeel

Franciscus Tietjerksteradeel was bezig aan een one-man-zeiltocht rond de wereld. 'Wat een engelsman kan, kan een hollander beter, nietwaar?' Aldus de wereldvaarder. Franciscus en Agent 327 zijn bevriend geraakt wanneer Franciscus onze held binnenhaalde op zijn "TIPSY MOT" vanuit de oceaan in avontuur dossier STEMKWADRATER (Tietjerksterdeel is de redder van een bijna verdrinkende 327). Tegen het einde van zijn wereldvaart, bij binnenkomst in Hoek van Holland, raakte Tietjerksteradeel de trots van de Kwaïtiaanse vloot, het vliegkampschip "CARLOS PORTERO", deze zonk onmiddelijk. Tietjerksteradeel wordt hierdoor ontvoert door Dr. Papa (in dossier ZONDAGSKIND) en wordt als ruilmiddel gebruikt tegen een schip vol wapens. De solozeiler rondt zijn tocht af in Dossier Onderwater, na eerst een aanvaring met de Kwaitaanse vliegdekschip Carlo Portero (voorheen de Karel Portier). Verwijzing naar Sir Francis Chichester, de eerste solo-zeiler rond de wereld.

Agent 327: De Zevenslaper

De Zevenslaper

Zwevend wezen en kapitein van een buitenaards vliegende piramide, handelsreiziger en het grote brein achter het aardse leven. De Zevenslaper wordt bijgestaan door een soort wollige kabouters.

Is op de aarde verzeild geraakt (miljoenen jaren geleden) door een ongeluk en kan niet wegkomen, omdat de boordcomputer kapot is. Omdat er ook geen communicatie met zijn soortgenoten mogelijk is, blijft de zevenslaper op aarde, totdat de beschaving zover ontwikkeld is dat de mensen op aarde hem kunnen helpen zijn schip te repareren. Het ruimteschip van de zevenslpaer zorgt voor het mysterie van de bermuda driehoek. De zevenslaper is de laatste familie van de universele geschiedenis... de onstervelaren die dachten de omegapolis te bevolken. Vormt een ying-yang eenheid met zijn 'tweedeling' de zwarte zevenslaper. Heeft ook nog zes andere gekleurde broers, De wet van alles. De Zevenslaper wordt bijgestaan door wollige kabouters.

Agent 327: Ahasveros

Ahasveros

De oudste man ter Wereld, Tien Miljoen jaar. Zat gevanen in de Bermuda Driehoek. Een echt oermens. Enorm sterk en zingt graag het liedje: 'Toen wij uit Rotterdam vertrokken, vertrokken wij uit Rotterdam.' Woont in de Bermudadriehoek waar Dossier Zevenslaper zich afspeelt. Op aanwijzing van de Zevenslaper helpt Ahasveros de mensheid bij het vooruitkomen van de beschaving. Trekt later een tijdje met Olga Lawina de wereld rond met een catch as catch can circus-nummer. Komt agent 327 in De wet van alles halen om de wereld te redden. De naam Ahasveros komt in de bijbel voor, in een van de feestrollen wordt Xerxes Ahasveros genoemd.

Agent 327: Witloff en Slarottimoff

Witloff en Slarottimoff

KGB-agenten die in Dossier Leeuwenkuil kolonel Bauer helpen ontsnappen naar het Westen om daar een geheim wapen uit de Tweede Wereldoorlog op te sporen. Al moeten ze in Dossier Rookbom hem ontvoeren en de plannen voor de neutrale bom afpakken.Spreken iedereen aan met Tovaritsj (kameraad). Zijn sinds het einde van de koude oorlog niet meer werkzaam voor de KGB Cacoïne en commando's.

Agent 327: Viktor Baarn

Viktor Baarn

Wie is Viktor Baarn? Dat is wellicht het grootste geheim van de Nederlandse Geheime dienst. De chef bewaakt angstvallig dit grote geheim. In De zwarte doos zet Agent 327 iedereen op een dwaalspoor: Viktor Baarn is de verliezer van de Personal Computer Hoofdprijs P.C. Hooft-prijs. Baarn, zijn gezicht gesluierd achter een zwarte das en hoed met een witte anjer op zijn jas, duikt eindelijk op in De vlucht van vroeger. De naam Viktor Baarn is vermoedelijk een pseudoniem van Prins Bernhard in de Lockheed-affaire.


Agent 327: Maria Brallas

Maria Brallas

Een grote zangeres. In Album stemkwadrater wordt ze ontvoerd om met behul van de stemkwadrater en haar stembanden alles kapot te maken, wat kapot gemaakt kan worden.

Agent 327: Domando

Domando

Werkt voor de SIA, is een commando.