Tweede stripmuseum is op komst: Openingstentoonstelling "Martin Lodewijk"

Post date: Mar 4, 2016 9:38:29 AM

Nederland krijgt een tweede stripmuseum, Strips! in Rotterdam. Directeur Marc Kleijnen ambieert een levendig en laagdrempelig museum voor het hele gezin.

Rotterdam krijgt zijn eigen stripmuseum. Eind augustus opent Strips! Museum voor het beeldverhaal, in een ruimte aan de Wijnhaven, nabij de Markthal en station Blaak. In Rotterdam zal er op een vloeroppervlak van tweeduizend vierkante meter aandacht zijn voor de Nederlandse strip, in samenhang met buitenlandse invloeden en de relatie met (animatie)film, computer game art, cartoons en tekenkunst.

Directeur Marc Kleijnen wil er een levendig, laagdrempelig museum voor het hele gezin van maken, vertelde hij afgelopen weekend op de Nieuwe Stripdagen in Rijswijk. In de vaste opstelling, met een historisch overzicht, moeten de bijpassende thema’s vlot wisselen: van sciencefiction, ridderstrips, superhelden tot manga. De openingstentoonstelling wordt een overzicht van het werk van Martin Lodewijk, de tekenaar van Agent 327. In 2017 volgt een expositie over DC Comics vs. Marvel. Kleijnen wil graag tentoonstellingen van grote tekenaars en droomt al van een grote expositie over Hergé, tekenaar van Kuifje.

Bron en hele artikel: NRC